OPENINGSTIJDEN: MAANDAG T/M DONDERDAG: 9.00 UUR - 17.00 UUR, VRIJDAG: 9.00 UUR - 13.00 UUR

MA T/M DO 9.00 UUR - 17.00 UUR , VR 9.00 UUR - 13.00 UUR

Bij deze willen wij graag als merk even de aandacht richten op een stuk van Beautyscene. Als merk weten wij als geen ander dat producten imprteren een moeilijke zaak is, omdat cosmetica aan zoveel regeltjes en wetten moeten voldoen. Op zich heel logisch, want u wilt toch ook veilige producten gebruiken? Nu is het tegenwoordig een stuk makkelijker om ies uit China te laten komen, maar denk er om dat cosmetica onder geen beding in Nederland verkocht mag worden, laat staan gebruikt mag worden bij uw klanten.

Cosmetica moet op zo veel punten worden getest in een laboratorium, geproduceerd worden volgens onze standaarden, alle grondstoffen moeten te herleiden zijn en zelfs de verpakking moeten aan strenge eisen voldoen. Naast alle tests moeten alle producten aangemeld worden bij het EU portaal voor cosmetica, zodat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit weet wat u verkoopt/gebruikt. U kunt zich voorstellen dat producten die aan de regels voldoen, en dus veilig zijn een iets ander prijskaartje hebben dan die waar geen tests bij uitgevoerd zijn en soms in erbarmelijke toestanden geproduceerd worden.

Naast het feit dat het zorgt voor een grote concurrentie bij bedrijven in uw eigen land, zorgt het er ook voor dat tarieven in Nederland hoger worden. Leveranciers kopen minder in en betalen daardoor meer. Uiteindelijk betaalt de klant dat. Hoewel dat natuurlijk een minpunt is, is er met Chinese cosmetica nog iets anders aan de hand. Het kan zorgen voor zware lichamelijke klachten en ziekten. Kankerverwekkende stoffen als arsenicum, kwik en lood, maar ook rattenpeop en menselijke urine is er gevonden.

Dat ik een felle tegenstander ben van nep-producten weten jullie misschien allang. Ik "strijd" al jaren tegen nep make-up die wordt aangeboden via internet omdat ik het risicovol en respectloos vind om nep-producten te kopen. Toevallig las ik een bericht in The Guardian van afgelopen maand waarin de politie waarschuwt tegen nep make-up omdat er rattenpoep, menselijke urine en arsenicum in werd aangetroffen......en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Koop het dus niet!

Nu we steeds meer online shoppen nemen de verkopen van nep-producten ook enorm toe, de laatste tijd zie je vooral veel verkopers voorbij komen op Instagram en/of Facebook maar Marktplaats is ook een bron van ellende op dit gebied. Het is natuurlijk best verleidelijk om zo'n "MAC" lipstick voor maar EUR 7,00 te kopen in plaats van de EUR 19,00 die je er bij de MAC counter voor betaald. Of zo'n mooie kwastenset van "MAC" waar je dezelfde prijs voor betaald als voor 1 kwast bij de counter. Ik snap heel goed dat mensen hier enthousiast door worden en zo'n lipstick of ander product kopen. Toch adviseer ik je met klem om het niet te doen, je neemt namelijk ook gezondheidsrisico's.

Maar wat is er nu zo gevaarlijk aan? De politie heeft de nep cosmetica laten onderzoeken in laboratoria en daaruit bleek dat er regelmatig giftige chemicaliën zoals cyanide in de producten te vinden was, maar ook menselijke urine en rattenpoep. In make-up zoals eyeliner, mascara, lipgloss en foundation troffen ze schadelijke hoeveelheden aan van chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen zoals arsenicum, kwik en lood. Dat wil je echt niet op je ogen of lippen smeren, denk ik? Vergis je niet, het lijkt misschien onschuldig zo'n nep MAC lipstick, maar bij het fabriceren van nep cosmetica wordt er echt niet hygiënisch gewerkt en er is al helemaal geen toezicht. Je weet helemaal niet welke ingrediënten er gebruikt worden, want de verpakking (en dus de ingrediëntenlijst) is ook nep. Het kan ook goed zijn dat je een allergische of irriterende reactie krijgt van het product, dat is alweer een stuk vervelender. Toch kan het dus ook erger, je kunt er echt infecties aan overhouden die weer kunnen uitgroeien tot een ernstiger probleem....en dat allemaal door die nep eyeliner of lipstick.

Misbruik

Bedenk ook dat dit niet de enige risico's zijn die je loopt, want in principe heb je direct met oplichters te maken als je nep make-up koopt, de meeste verkopers weten namelijk heel goed waarmee ze bezig zijn. Die oplichters voorzie jij dan van je betalingsgegevens zoals je bankrekening, naam en adres....daar kunnen ze eventueel ook nog misbruik van maken. Misschien denk je dat het wel mee zal vallen, maar de mogelijkheid is er en in Engeland zijn er al verschillende zaken bekend die voor meer problemen hebben gezorgd na aanschaf van een nep lipstick. Doe dus geen zaken met deze mensen!

Bronnen:

http://www.beautyscene.nl/makeupnieuws/158692/rattenpoep-menselijke-urine-en-arsenicum-in-fake-make-up-koop-niet

http://corinnabsworld.blogspot.nl/2016/09/the-dangers-of-buying-counterfeit.html

X-treme Smile en Stoptober op TV bij Life is Beautiful
Deze uitzending staat in het teken van Stoptober. Stoppen met roken, witte tanden. ...
Jongeren laten gebit beschadigen voor perfecte ‘Hollywood smile’
Je hoeft maar door Instagram of YouTube te scrollen en de jongens en meisjes met glimmende...

Op de hoogte blijven van X-treme Smile?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste
producten, de laatste trends en de scherpste aanbiedingen

WIJ NEMEN DEEL AAN DE VOLGENDE EVENTS

U KOMT TOCH OOK?

Openingstijden

Maandag: 9.00 uur - 17.00 uur

Dinsdag: 9.00 uur - 17.00 uur

Woensdag: 9.00 uur - 17.00 uur

Donderdag: 9.00 uur - 17.00 uur

Vrijdag: 9.00 uur - 13.00 uur

Zaterdag: Alleen telefonisch

Zondag: Gesloten

Bezoek of afhalen op afspraak

CONNECT WITH US: